Pussing med tannbørste

Hard, medium eller myk tannbørste?

publisert i: Egenrenhold 0
Tannhelsepersonell gir deg gjennomgående råd om å velge myk tannbørste. Deres råd synes å bygge på en relativt udokumentert tro på at myke tannbørster gir mindre skader på tenner og bløtvev/tannkjøtt. Mange forbrukere opplever at myke tannbørster ikke gjør godt nok rent, og synes å foretrekke medium ved kjøp av tannbørste.

Så hva skal du gjøre? Hvem skal du høre på?

Det beste rådet er at du velger den tannbørsten du føler gir deg det beste resultatet. Men husk at renholdsresultatet kan du ikke føle, det må du også kontrollere, med f.eks. innfarvningstabletter som du får kjøpt på apotek.

Det er mange ubesvarte spørsmål her, men de fleste kan du få svar på ved å lese om: Eget renhold av tennene. Husk for all del at tannrenholdet ditt ikke er komplett uten at du også har gjort rent der hvor tannbørsten ikke kommer til.

Når det gjelder valg av stivhets-/hårdhetsgrad på tannbørster er det mye synsing og lite fakta ute og går. Denne siden kan gi litt mer innsikt i problematikken: Tannbørsten Hard- medium eller myk?

I rapporten Suggestion for a definition, measuring method and classification system of bristle stiffness of thoothbrushes publisert 3.02.1979 kan du lese mer om tannbørstehardhet.

Legg igjen en kommentar