Pengesedler

Er det dyrt å gå til tannlegen i Norge?

publisert i: Nyheter 0

Er tannbehandling dyr i Norge?

Ja, Norge er et høykostland og du opplever kanskje alt som dyrt i Norge sammenlignet med mange andre land. Det gjelder også tannbehandling.

Men tannlegene i Norge holder høy standard og har en solid og jordnær utdannelse bak seg.

Hvorfor er forskjellene så store?

Det som drar dine kostnader i været er ikke at tannlegene bygger «Skrue-binger», men snarere at det ligger en betydelig investering i utstyr, høye husleier og ikke ubetydelige personalkostnader. Forbruksmateriellet, som fyllingsmaterialer, avtrykksmaterialer, engangsutstyr  o.l. koster også mye i Norge.

Kostnadsnivået for tannbehandling er ikke forskjellig fra andre bransjer. I din bransje er også kostnadsnivået høyere enn i lavkostland. Dette er også grunnen til at du har høyere lønn enn de du kan sammenligne deg med i lavkostlandene.

Bør jeg vurdere tannturismetilbudene?

Du synes kanskje det er fristende å velge tannbehandling i utlandet for å spare penger. Før du tar avgjørelsen er det en del faktorer du bør tenke igjennom først. Dette kan du lese mer om her Tannturisme.

Reklamen for tannturisme er massiv og overbevisene, men den nevner ingen ting om de problemene man kan møte og hvordan disse kan og bør takles. Da må man lete i andre kilder.

Legg igjen en kommentar