Tannpleierbesøk

Hvordan beholde kontrollen over egen munnhelse

publisert i: Tannhelse 0
Du har kanskje aldri tenkt over hvor viktig tennene dine er for din generelle helse og for ditt sosiale liv. Men med et mangelfullt tannsett er det ikke lystbetonet å smile og det blir vanskelig å fordøye maten.

Det er derfor svært viktig at du har en egen forståelse for betydningen av din munnhelse og tannstatus.

Egeninnsats

Første ledd i kontrollen over din munnhelse er god egeninnsats i det daglige vedlikeholdet, les mer om det på Eget renhold av tennene.

Diskusjon med tannhelsepersonell

For at du skal kunne diskutere med tannhelsepersonellet og komme frem til en optimal behandlingsplan, slik du ser det, og til en kostnad du vil akseptere bør du ha en vist forståelse for hva det dreier seg om. Ved å lese om ulike diagnoser her på nettsiden vil du få tilstrekkelig innsikt til å kunne føle deg rimelig trygg i diskusjonene.

Skulle magefølelsen din fortsatt ikke være god er det et godt råd å oppsøke en eller to tannleger til for å få vurdert behandlingsbehovet og kostnadene.

Du kan også sende spørsmålet ditt inn til oss og få noen råd med på veien.

Bruk av tannpleier

For at du skal beholde full kontroll over egen munnhelse er det i tillegg viktig at du tenker forebyggende.

Det at du skyller daglig med fluor, har gode munnhygienevaner og går regelmessig til tannpleier for rens og fjerning av bakteriebelegg på tennene. Belegget på tennene, kalt plakk, bygger seg gjerne opp i områder som er vanskelig å holde rene og kan derfor lett lede til karies, hull i tennene, og gingivitt, betennelse i tannkjøttet, som igjen kan lede til periodontitt, tannløsning.

Tannpleieren fjerner også tannstenen som danner seg på innsiden av fortennene og utsiden av jekslene i overkjeven. Denne er ikke sykdomsfremkallende, men snarere et kosmetisk problem.

Bruk fornuft og du har tenner så lenge du lever.


Ta kontakt om du har spørsmål du ønsker svar på!

Legg igjen en kommentar