Pent naturlig smil

European Gum Health Day – 12. mai

publisert i: Nyheter 0

Sakset fra NTFs aprilnytt 2019, info@tannlegeforeningen.no:

«Målet med dagen er å øke kunnskapen om periodontal helse og betydningen, ikke bare for den generelle helsen, men også for estetikken, selvbildet og selvtilliten. Slagordet for årets markering er «Sunt tannkjøtt, vakkert smil» («Healthy gums, beautiful smile»)

Målet er å øke bevisstheten rundt tannkjøttsykdom, ulike helseproblemer som er forbundet med periodontitt, og viktigheten av å opprettholde sunt tannkjøtt.

God munnhelse er nøkkelfaktor for den generelle helsen livet gjennom, og tannkjøttsykdom er knyttet til svært alvorlige kroniske lidelser, inkludert diabetes, hjertesykdom, cerebrovaskulær sykdom m.m. God munnhelse kan bidra til bedre livskvalitet og spare samfunnet for mange millioner».

Teksten er så godt formulert at jeg finner ingen grunn til å redigere den eller legge noe til, snarere oppfordre alle til å ta dette til seg. Både kolleger og pasienter. En hver undersøkelse hos tannlegen bør inneholde en kartlegning av de periodontale forhold inkludert et fullt lommediagram. På denne måten kan man følge pasientens periodontale status og utvikling og ha mulighet til både forebyggende innsats og intervensjon hvis utviklingen går i negativ retning.

Legg igjen en kommentar